skip_main skip_menu skip_search

Nejlepsi_pistole

5 nejlepších pistolí světa

Lukáš Hajný

Zbrojní specialista Kyle Kizokami vybral pro web National Interest 5 nejlepších pistolí světa. My vám nabízíme každou z nich jako 100% repliku v podobě vzduchové nebo plynové pistole. Ty pořídíte bez zbrojního průkazu. Pojďme si je představit.

1. Colt M1911A1

Jeden z nejstarších modelů vojenských pistolí provázel vojáky americké armády od roku 1911, jak vyplývá z názvu. Byl použit v 1. světové válce, válce ve Vietnamu, Iráku i Afghánistánu. Bytelně zpracovaný Colt M1911A1 s váhou 1006 gramů disponuje zásobníkem na 8 ran a ráže .45. V roce 2012 si jej speciální jednotky americké námořní pěchoty vybrali za služební zbraň. My vám model nabízíme v provedení CO2 pistole na olověné diabolky. Celokovová konstrukce zajišťuje maximálni autenticitu.

vzduchova-pistole-umarex-colt-government-dark-ops-4-5mm

2. Glock 17

Glock 17 je zřejmě nejznámější pistolí všech dob. Lze jej charakterizovat čtyřmi slovy: jednoduchý, účinný, přesný a smrtící. Vyroben byl na zakázku rakouské armády. Během testování se na 10 000 vystřelených nábojů pistole zasekla pouze jednou. Zásobník pojme 17 nábojů ráže 9 mm. Další předností je váha, která dosahuje pouhých 595 gramů bez zásobníku. Glock nahradil výše zmíněný Colt u speciálních jednotek Delta a jiných mariňáků USA. Tuto pistoli máme v plynové verzi ráže 9mm. Vyberete si mezi černou a niklovou barvou závěru.

plynova pistole bruni gap nikl cal 9mm

3. SIG SAUER P226

Tento Sig byl speciálně vyvíjen dle požadavků americké armády – měl nahradit M1911. I když kontrakt nakonec zanikl, P226 se dostala do výzbroje legendárních jednotek SEALs. Pistolemi se nechala vyzbrojit i polská speciální jednotka GROM a speciální jednotka francouzských četníků. Předností je, že na pistoli můžete namontovat mnoho doplňků a upravit si ji tak podle svých požadavků. Prodáváme 100 % věrnou repliku poháněnou CO2 bombičkou na diabolky. Na výběr jsou dvě barevná provedení.

vzduchova-pistole-sig-sauer-p226-cerna-4-5mm

4. Smith & Wesson M&P

Stále populární pistole, která se na trhu objevuje od roku 2005. Je dodávána s vyměnitelnou střenkou, proto může být upravena tak, aby sedla do ruky každému střelci. Polymerový rám je vyztužený nerezovou ocelí. Zásobník pojme 17 nábojů ráže 9 mm. M&P – Military and Police – jak název naznačuje, pistole byla vyvinuta speciálně pro armádu a policii. Kromě americké DEA ji používá také korejská a belgická policie. My vám přinášíme repliku v provedení na ocelové BB broky se zásobnikem na 19 ran. Kovový závěr dodává autentičnost.

Vzduchova-pistole-Umarex-Smith-Wesson-M-P40-4-5mm

5. ČZ 75

Na závěr jsme si nechali českou legendu ČZ 75 z České zbrojovky Uherský Brod (CZUB). Ta je dlouhodobě hodnocena jako jedna z nejlepších pistolí světa. Nadčasová konstrukce byla poprvé představena v roce 1975. Hned po Coltu M1911 jde o druhou nejkopírovanější konstrukci na světě. Zvláštností ČZ 75 je tzv. revolverová spoušť, která dovolí vystřelit bez natahování kohoutku. Do výzbroje české a slovenské armády se dostala až v roce 1989, jelikož její ráže 9mm neodpovídala standardu tehdejší Varšavské smlouvy.

Díky neustálé modernizaci je k dispozici řada doplňků a modifikací. ČZ 75 nyní používá česká a slovenská armáda i policie. Cestu k tomuto modelu si také našly policejní složky v Egyptě, Litvě a několik sborů v USA nebo Rusku. Jde o hlavní pistoli brazilské a chilské armády. Model u nás najdete ve dvou provedeních – vyberete si mezi plynovou pistolí kalibru 9mm a replikou poháněnou CO2 na ocelové broky.

vzduchova-pistole-asg-cz-75-p-07-dutyjpg

Pokud se chcete podívat i na jiné zbraně, v nabídce máme dalších 90 modelů na CO2 nebo 150 plynových pistolí a revolverů.

 

Doporučujeme:

Líbí se vám článek? Sdílejte jej s přáteli

Autor článku: Lukáš Hajný

Expert na zbraně a myslivost, ex Balistas

Specialista na zbraně a myslivost. Řešil technické dotazy zákazníků, natáčel videorecenze, psal do poradny a blogu. V Balistas pracoval v letech 2017–2022.

Naposledy navštívené produkty

+420 591 140 565 Po–pá: 8–16 hod. Položit dotaz

Přidejte se k více než 100.000 odběratelům a získejte novinky, akce a recenze

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.